Zoeken
  • HB Automotive

Ceramische coating | Wat, hoe en waarom?

Wat?

Ceramische coating? wat is dat nou precies.... een ceramische coating is een extra beschermlaag wat op uw auto kan worden aangebracht wat zorgt voor degelijke bescherming en hoge glans.


Wij werken met de producten van Labocosmetica welke een aantal hoogwaardige coatingen levert. elke coating heeft een andere samenstelling wat bestaan uit het 'fysieke' gedeelte en het 'chemische' gedeelte. Het fysieke gedeelte zorgt voor ultieme bescherming en wordt keihard daar tegenover zorgt het chemische gedeelte voor de hoogwaardige glans.


Hoe?

Om bij het begin te beginnen..... de auto wordt uitgebreid gewassen, het lakwerk wordt gedecontamineerd. Vervolgens volgt het lakcorrectie proces, ofterwijl het polijsten. Als dit proces is afgerond wordt de auto opnieuw gewassen om alle stofjes en resten te verwijderen waarna de auto volledig ontvet wordt. Het ontvetten zorgt voor een goede ondergrond voor de coating (hechting). Het aanbrengen van de coating kan beginnen! de coating wordt paneel voor paneel aangebracht in het juiste licht en de juiste klimaatomstandigheden. Na het aanbrengen wordt de infraroodlamp ingezet om de coating goed hard te laten worden. De auto blijft nog 24 uur staan om te drogen.


Waarom?

waarom zou u een ceramische coating aan laten brengen op uw auto? goede vraag!

De coating is zoals eerder al benoemd een extra beschermlaag op uw auto welke keihard wordt, en het zorgt voor een hele diepe glans wat voor een langere tijd van toepassing is. De voordelen worden hieronder op een rijtje gezet:

- Zelfreinigend (afspuiten al voldoende)

- Verminderd steenslag in de lak

- Lichte krasvorming vindt eerst plaats in de coating

- Natuur uitwerpselen hechten niet (zoals vogelpoep)

- Hoge en diepe glans (langdurig)


Maar hoelang blijft deze coating zitten? is er garantie?

Op de standtijd van de ceramische coating wordt geen garantie gegeven, dit is meestal een grijs gebied rondom het verkopen van coatingen. De standtijd van de coating is sterk afhankelijk van aantal zaken zoals; wordt de coating goed onderhouden? (auto wordt regelmatig gewassen). en hoeveel kilometers u maakt met de auto. Als u in 1 jaar tijd 100.000 kilometers rijd is het een ander verhaal dan 100.000 in 5 jaar. Daarom is de standtijd lastig te bepalen en wordt daarom ook niks beloofd, maar uit ervaring blijft deze (mits goed onderhoud) ongeveer 100.000 kilometers zitten.


bent u nieuwsgierig geraakt over de mogelijkheden? neemt u is vrijblijvend contact op voor de eventuele mogelijkheden van uw kostbare bezit. Ik sta graag voor u klaar!10 keer bekeken

HB Automotive Car Care - 2019 | De Scheysloot 20, Noordwijk, 2201GN

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Google Places Icon